Elpen

Hier kan je een terugbetaalde
psycholoog/orthopedagoog vinden

Training hartcoherentie

 

WAT?

 

Hartcoherentie training is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij je met behulp van ademhalingstechnieken jezelf leert terug in balans te brengen. Je stressniveau daalt en je veerkracht vergroot door deze techniek regelmatig en met 
discipline te oefenen.

De methode zet in op de krachtige verbinding tussen ons hart, ons brein en de ademhaling. Door het zichtbaar maken (biofeedback) van je hartritme krijg je directe feedback over de veranderingen in emoties. Tijdens de training doorloop je verschillende fases:

  • Je brengt je autonome zenuwstelsel terug in een ‘veilige modus’ waardoor je slaap en concentratie verbeteren en je beter kunt ontspannen en meet energie gaat ervaren.
  • Je wordt je bewuster van je emoties gedurende de dag. Je leert om ze op te merken en ze op een gepaste manier te reguleren. Hierdoor ga je meer controle ervaren over je eigen leven. 
  • Je leert welke keuzes voor jou bijdragen aan een gezonde levensstijl. Je durft keuzes te maken die passen bij jouw wensen en noden. Je brengt je leven weer terug in balans!

Meer info

 

INHOUD VAN DE TRAINING

 

De training omvat 3 sessies waarbij het ervaren en trainen centraal staan. Iedere sessie duurt 120 minuten en vindt tweewekelijks plaats. Het is de bedoeling om in de tussenliggende weken te oefenen met de aangereikte opdrachten. Het doel is na drie sessies vlot zelfstandig aan de slag te kunnen gaan met het trainen van je hartcoherentie. 

 

WAAR EN WANNEER?

Polikliniek Psychiatrisch Centrum Menen
Bruggestraat 75
8930 Menen

3 avonden telkens van 18u30 tot 20u30: 

  • 4 december
  • 18 december
  • 8 januari

 

DEELNAMEPRIJS

 

60 euro voor de 3 sessies. Geniet u van verhoogde tegemoetkoming, dan betaalt u 30 euro. 

Het volledige inschrijvingsgeld dient bij aanvang van de cursus te betaald worden. 

 

INSCHRIJVEN

 

Om kwalitatief en intensief te kunnen werken, zijn de plaatsen beperkt (max. 5 deelnemers).

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: Tessa de Schipper  t.deschipper@pcmenen.be  
Contactformulier op de website: www.pcmenen.be/nieuws-vormingen/